keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Teemapäivän piilotettu työpiste - toimituksen takana

Muistelin hieman kauhulla viime vuoden Malli-YK:n netti-Oraksen toimitusruljanssia, kun lupauduin mukaan myös teemapäivän toimitukseen. Tämän vuoden tapahtuma erosi kuitenkin selkeästi aiemmasta: päiviä oli vain yksi, mutta toimintapisteitä puolestaan paljon enemmän. Päivän tapahtumat julkaistaisiin viime vuoden tapaan ajankohtaisina blogissa.

Aamu alkoi puoli yhdeksältä blogin käyttämisen ohjeistuksella. Kun kello lähenteli yhdeksää, oli aika käydä hakemassa passit ja suunnistaa kynä terävänä ja kameran linssi puhtaana omaan ensimmäiseen toimintapisteeseen.

Teemapäivän toimituksessa napsittiin muutaman tunnin aikana vajaat 800 kuvaa.
Päivän aikana oli mahdollisuus valita enimmillään kolme toimintapistettä. Toimituksessa nyrkkisääntönä oli kuitenkin suurimmalla osalla kirjoittaa kahdesta tapahtumapajasta. Osa siis kävi esimerkiksi ensimmäisessä ja toisessa tai ensimmäisessä ja viimeisessä työpajassa. Jotkut saattoivat ehtiä vain yhteen ja osa tehdä useammastakin kuin kahdesta.

Toimituksen väelle oli jo aiemmin viikolla jaettu pisteitä, joista kirjoitettaisiin, mutta silti välillä syntyi sekaannuksia, kuka tekee mistäkin. Eräästäkin pajasta tehtiin juttu kaksi kertaa. Välillä myös toimituksessa tuntui kokonaan unohtuneen omat pisteet - tai vähintäänkin työpajojen aikataulut!


Kaikesta sähläyksestä huolimatta tekstejä saatiin aikaiseksi hyvään malliin. Näkökulmia saatiin monenlaisia, kun osa toimituksesta oli mukana myös väittelyissä ja paneelien vetäjinä. Viimeiset tekstit jäivät kotiin kirjoitettaviksi, koska koulupäivä oli loppunut jo aikoja sitten.


Lukki Virtanen
Kuvat Leena Laukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti