International cuisine on teemapäivämme ruuanlaittoon keskittyvä paja. Siinä oppilaiden tulee valmistaa ryhmissä kahden opettajan, Pirpa Luomalan ja Elisa Gonzales-Vesanderin, johdolla erilaisia ruokalajeja. Päivän menu on tortilla de patatas, bruschetta al pomodoro, mousse au chocolat blanc ja chocolate chip cookies eli perunamunakasta, tomaattibruschettaa, valkosuklaavaahtoa ja suklaahippukeksejä.
Pajan kesto on puolitoista tuntia, jonka aikana pajaan ilmoittautuneet jaetaan ryhmiin ja heille annettaan ohjeet, joiden avulla kunkin ryhmän tulee valmistaa kaikille pajassa mukana oleville ruokaa. Sitten ryhmät valitsevat työskentelypisteet ja aloittavat. Ruuan-
laitto ainakin tuntuu sujuvan ilman suurempia ongelmia ja tunnelma on mukavan rento. Ruokien valmistuttua kaikki alkavat syödä hyvällä mielellä ja tyytyväisinä oman vaivan- näkönsä tuloksiin. Kaiken kaikkiaan sekä oppilaat että ohjaajat tuntuvat nauttivan pajasta ja ruuanlaitosta.
Tiina-Liisa Hämäläinen
Kuvat Leena Laukkanen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti