keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Maukasta mahan täydeltä - international cuisine

Oppilaat nauravat, hyörivät ympäriinsä ja yrittävät parhaansa mukaan löytää tarvittavia tarvikkeita ja astioita, jotta voisivat aloittaa ruuanvalmistuksen. Kevyt musiikki soi taustalla sekoittuen puheensorinaan ja opettajien antamiin ohjeisiin. Kuka tekisi mitäkin?



International cuisine on teemapäivämme ruuanlaittoon keskittyvä paja. Siinä oppilaiden tulee valmistaa ryhmissä kahden opettajan, Pirpa Luomalan ja Elisa Gonzales-Vesanderin,  johdolla erilaisia ruokalajeja. Päivän menu on tortilla de patatas, bruschetta al pomodoro, mousse au chocolat blanc ja chocolate chip cookies eli perunamunakasta, tomaattibruschettaa, valkosuklaavaahtoa ja suklaahippukeksejä.



Pajan kesto on puolitoista tuntia, jonka aikana pajaan ilmoittautuneet jaetaan ryhmiin ja heille annettaan ohjeet, joiden avulla kunkin ryhmän tulee valmistaa kaikille pajassa mukana oleville ruokaa. Sitten ryhmät valitsevat työskentelypisteet ja aloittavat. Ruuan-
laitto ainakin tuntuu sujuvan ilman suurempia ongelmia ja tunnelma on mukavan rento. Ruokien valmistuttua kaikki alkavat syödä hyvällä mielellä ja tyytyväisinä oman vaivan- näkönsä tuloksiin. Kaiken kaikkiaan sekä oppilaat että ohjaajat tuntuvat nauttivan pajasta ja ruuanlaitosta.


Tiina-Liisa Hämäläinen
Kuvat Leena Laukkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti