perjantai 11. toukokuuta 2012

Kulttuurillista vaihtelua arkityöhön



Teemapäivää pidettiin mukavana vaihteluna tavalliseen koulutyöhön. Vaikka Netta Hämäläinen (alempi kuva) tapahtumasta kuultuaan epäilikin sitä tylsäksi, päivän lopulla sekä hän, Tapio Uusitalo että Riina-Maria Rissanen (ylempi kuva) olivat samaa mieltä siitä, että tapahtuma oli mukava. Odotukset päivää kohtaan olivatkin Uusitalon mukaan ”positiivisen epämääräiset”. Mieluisimpana työpajana Rissanen mainitsi Romeo ja Julia –draamapajan, ja Hämäläinen kehui Savon Sanomien toimittajapajaa. Uusitalo korosti päivässä positiivisena puolena sitä, että kaikki saivat tehdä mitä halusivat ja liikkua eri lailla kuin tavallisesti. Rissaselle kouluruoka oli myönteinen yllätys.

Uusitalon mukaan tapahtuman järjestely aloitettiin muutama kuukausi sitten, ja se onnistuikin hyvin, vaikka sellaisessa projektissa on ”kauhee pyörittäminen”.  Rissasen mukaan negatiivinen puoli on se, että erilaisena koulupäivänä kaikki ovat yleensä poissa koulusta. Hämäläinen mainitsi huonona puolena epätietoisuuden: käytävillä harhaili välillä eksyneitä, jotka eivät tienneet, minne mennä ja milloin.

Kun Rissaselta ja Hämäläiseltä kysyttiin, pääsivätkö he haluamiinsa pajoihin, vastaukset olivat aika myönteisiä. Hämäläinen tosin harmitteli sitä, että kuuli kulttuuripäivästä myöhään, mutta oli kuitenkin hyvillään päivän ohjelmastaan. Rissanen oli muuten tyytyväinen, mutta harmitteli sekaannusta, jonka seurauksena hän ei kuulunutkaan väittelyryhmään. Uusitalo vietti päiväänsä ruotsalaisen pajanpitäjän isäntänä.

Kuvat ja teksti: Sanna Jääskeläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti