torstai 10. toukokuuta 2012

Kulttuuria Saksasta Intiaan ja kanteleista Nalle Puhiin

Kallaveden lukiolla järjestetään 11. toukokuuta Kimppakyydillä kulttuurin –teemavuoden kunniaksi tapahtumapäivä. Koulun kirjasto- ja kulttuurityöryhmä on suunnitellut jo yli vuoden päivää varten ohjelmaa ja tehnyt valtavan työn hankkiessaan kunniavieraita ja esiintyjiä.
Päivän aikana luvassa on esimerkiksi ruoanlaittoa, korujen huovuttamista, kokemuksia eri maista aina Saksasta Intiaan ja vierailijoita niin sanomalehdestä kuin teatteristakin. Myös toisen vuosikurssin parhaat väittelijät ottavat mittaa toisistaan tiukassa kilpailussa. Väliajoilla voi tehdä pinssejä tai mennä kuuntelemaan Nalle Puhia englanniksi luettuna. Tähtivieraaksi tulee Tarot- ja Nightwish-yhtyeiden Marco Hietala.
Päivä huipentuu salitilaisuuteen, jossa kuullaan musiikkia ja pidetään myös väittelyiden loppukilpailut. Koulun parhaat väittelijät pääsevät kamppailemaan argumentoinnin ja retoriikan keinoin ennalta kerrotuista aiheista. Tilaisuuden kohokohta on kuitenkin tieteen kansantajuistajana tunnetun Esko Valtaojan luento. Valtaoja on avaruustähtitieteen professori Turun yliopistossa, ja hänet tunnetaan paitsi komeasta parrastaan, myös hauskasta puhetyylistään.
Toisen vuosikurssin opiskelija Silja Väätäinen kertoo odottavansa päivästä hauskaa ja olevansa tyytyväinen pajojen tarjontaan:
- Vaihtoehdot olivat monipuolisia, ja oli vain muutama paja, johon en olisi halunnut mennä, hän kuvailee. Väätäinen itse valitsi korutyöpajan, Intia-pajan ja kanteletyöpajan.
- Intia kiinnostaa minua pajoista eniten. On mielenkiintoista, kun puhujana on henkilö, jolla on omakohtaisia kokemuksia maasta, Silja pohtii.
Kunniavieras Esko Valtaojasta hän ei tiedä etukäteen mitään, mutta uskoo, että päivästä tulee kokonaisuudessaan hauska.
Kirjasto- ja kulttuurityöryhmän opettajajäsen Eija Parkkinen kuvailee olevansa hieman pettynyt koulun oppilaiden innostukseen ilmoittautua pajoihin.
- On harmillista, että kun päivään on panostettu näin paljon, on edelleen oppilaita, jotka eivät olet ilmoittautuneet mihinkään pajaan, hän harmittelee. Parkkinen huomauttaa myös, että on noloa, jos kutsuvieraiden pajoihin ei ilmesty ketään. Hän uskoo kuitenkin päivän olevan antoisa niille, jotka ovat pajoihin ilmoittautuneet.
Eniten osallistujia pajoista ovat keränneet elokuvan katsominen ja Marco Hietala. Lisäksi ruoanlaitto ja matkakokemukset ovat olleet suosittuja.

Marika Leppänen, kuva Miia Miettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti